bg
Хотел Будапеща

Забележитлености

Улица Витошка

‘Витошка‘ (булевард Витоша) е главната търговска пешеходна улица в центъра на София. Няма начин някой да дойде в София и да не се разходи по Витошка. Съвкупността от култура и забавления прави улицата предпочитан избор за разходка както за местните, така и за туристите посещаващи града. Улицата се намира между площад Св. Неделя и Южен парк. Голям брой ресторанти, магазини и барове са разположени по цялата улица.

Театър Иван Вазов

Руската църква

Църквата “Свети Николай Чудотворец“ е православен храм известен като Руската църква и се намира в сърцето на София. Храмът е забележителен образец на руската архитектура в стила на московските черкви от ХVII в. и е сред емблематичните сгради на града.

Ларгото

Ларгото носи древното усещане, че краката Ви стъпват върху 2000 години история.

Настоящите и бъдещи гости на град София вече имат възможността да се разходят по оригиналната настилка на главната римска улица отпреди столетия.

По тази улица се е влизало от Източната порта на Сердика, чийто вход е в подлеза срещу бившия Партиен дом. Оттук е продължавал на югоизток към Филипополис (днешен Пловдив) един от най важните пътища в Римската империя – Via Diagonalis или Via Militaris.

Ротондата  Св. Георги

Ротондата Свети Георги е рядък паметник на античната архитектура и единствената запазена до покрив постройка в града, датираща от римската империя, разположен само на 5 минути пеша от хотел Централ София. Предполага се, че църквата е изградена през 4 век.